Selecteer de taal

 

Michel Poels, dirigent

Michel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium (HKU), waar hij op 10 mei 2019 zijn Master of Music behaalde. In 1994 won Michel het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in zijn leeftijdscategorie. Van 1999 tot medio 2013 maakte Michel deel uit van het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam. Op dit moment zingt hij incidenteel bij Vocalconsort Berlin. Michel is een veelgevraagd zanger in muziektheaterproducties en heeft de meeste grote oratoriumwerken op zijn naam staan. Hij zong op festivals van internationale betekenis zoals November Music, Grachtenfestival en Musicmonat Basel.

Muziektheater

Samen met Petra Ehrismann richtte hij Zangstudio Haarlem op, een organisatie die zich richt op samenwerking tussen professionals en amateurs in de regio Zuid-Kennemerland. Muziektheaterproducties van hun hand zijn: Kenau de OperaCajanus – een gigantische opera, die in de zomer van 2019 haar Finse première beleefde en Rossini.nu. In 2022 werkte hij met de Russische regisseur Ekaterina Vasileva aan de muziektheaterbeleving Cavalleria Rusticana. In oktober 2019 richtte hij Zangstudio Delft op voor muziektheater in Delft en regio.  Hun eerste muziektheaterproductie zal in het voorjaar van 2023 op de planken staan.

Drie koren

Naast de twee ensembles van Zangstudio Delft - Rock me Amadeus en Lady Amazone - dirigeert Michel Poels het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem, waarmee hij in oktober 2020 Misa a Buenos Aires (Misa Tango) van Martín Palmeri uitvoerde.

Michel was van 2019 t/m 2022 dirigent van Koninklijk Christelijk Oratoriumkoor Halleluja uit Rotterdam met wie hij in maart van 2022 de Johannes Passion uitvoerde. Sinds april van 2022 is Michel vaste dirigent van COV Zaanstreek. In april van 2022 heeft hij als gastdirigent Messa di Gloria van Puccini uitgevoerd met koor en orkest van HWSO/HAK Wageningen, inmiddels is hij daar de vaste dirigent.

www.michelpoels.nl