Selecteer de taal

 

Rock me Amadeus - a touch of class

Gemengd koor Rock me Amadeus is in 2005 opgericht en is uitgegroeid tot een gezellig, ambitieus koor in Delft. Er wordt hard gewerkt, in een goede sfeer. De naam Rock me Amadeus ontleent het ensemble aan de hit Rock me Amadeus van de Oostenrijkse zanger Falco en verwijst naar het repertoire: muziek op het snijvlak van klassiek en pop. 

Pop en klassiek

Bohemian Rhapsody van Queen, Sowing the seeds of love van Tears for Fears, maar ook werken van Philip Glass, Kurt Weill en Frank Zappa behoren tot het standaardrepertoire van de groep. Ook populaire klassieke werken als Ave Verum van Mozart, Cantique de Jean Racine van Fauré of Panis Angelicus van Franck staan op de repertoirelijst. Daarnaast komen ook goede Nederpop en Nederlandstalige luisterliedjes aan bod.

Concerten

Rock me Amadeus verzorgt regelmatig concerten in Delft, meestal in de Lutherse Kerk, onze thuisbasis. In het verleden verzorgde Rock me Amadeus een aantal concerten voor het goede doel, onder andere voor Inloophuis Debora, Mappa Mondo en voor Stichting Opnieuw. Sinds een aantal jaren zingt het koor in diverse verzorgingstehuizen in het kader van het project 'Rock me with care'.

Plannen 2024

Momenteel bereidt Rock me Amadeus zich voor op het concert A night at the Opera op 20 april 2024.

Repetities

Er wordt elke maandagavond van 20.45-22.15 uur gerepeteerd in de Lutherse Kerk, Noordeinde 4, Delft.